Free songs

Om Padel

Sydamerika, Spanien, Italien, Frankrike är de ledande aktörerna inom Padel, men alltfler länder ansluter sig till racketsporten som tagit miljontals motionärer med storm. Störst antal utövare har Argentina med över 6 miljoner spelare. Störst i Europa är Spanien med drygt 3,3 miljoner utövare. Padel är också en tävlingssport och har 19 medlemsländer i internationella förbundet. EM resp. VM arrangeras vartannat år.

Padel spelas på en 10×20 meter stor plan som har 3 meter höga väggar runt planen som får användas vid spel. Den senaste trenden är att väggarna är av glas. Planen delas på mitten av ett nät, och man spelar alltid dubbel. Padel är en blandning av tennis och squash, men är mycket lättare att lära sig.
Bl.a. är det inte någon krånglig serve i padel. Det behövs inte mycket förkunskaper för att komma igång. det gör att alla kan spela padel oavsett ålder och kön. Padel är en mycket social sport, då man alltid spelar dubbel.

Padelracket är ett mycket lätt rack, stort som ett tennisracket men med kort skaft. Det finns inga strängar. Padelbollen som användes är lika stor som en tennisboll, men med lite mindre tryck.