Free songs

Racket

HUR SKALL JAG VÄLJA RÄTT PADELRACKET?padelrack

Ska jag köpa ett tungt- eller lätt racket? Tillverkad i kevlar, kol eller glasfiber? Diamant-, rund- eller tårformad? 38mm eller 36mm? Dessa är några av de frågor en Padel spelare frågar sig själv när han skall köpa ett racket. Nedan finns några grund tips som är användbara när man skall köpa ett Padel racket.

Det finns tre grundläggande former av racketar:

  • Diamant formade: Dessa racketar är lämpliga för avancerade spelare. Sweetspot är mindre och ligger högre upp i racket. Det gör det lättare att slå bollen hårt. Dessa är inte lätta att hantera för nybörjare.
  • Rund formade: Dessa är bäst för nybörjare. Sweetspot av racketen är ganska stor och ligger i mitten av racketen. Vikten av racketar är jämnt fördelat. Dessa typer av racketar är oftast lättast att hantera.
  • Tårtformade: Det racketar passar för motions eller avancerade spelare. Sweetspot är högre upp i racket.
VIKT PÅ EN RACKET

Numera väger många racketar mellan 365gr. till 396gr. Ett lätt racket väger mellan 365gr och 375gr. Ett tungt racket väger mellan 385gr till 395gr. Lättare racketar är lämpliga för nybörjare och kvinnor eftersom de är lättare att hantera.

TJOCKLEK PÅ EN RACKET

Numera är de flesta racketarna mellan 36mm till 38mm i tjocklek. Avancerade spelare bör använda tjockare racketar för att slå bollen hårdare. För nybörjare rekommenderas det tunnare racketar eftersom de är lättare att hantera.

MATERIAL PÅ EN RACKET

På de flesta av racketarna är ramen på racketarna gjord av glasfiber eller kol. Själva träffytan kan innehålla kevlar. Carbon och kevlar används till några av de dyrare racketar för att göra dem extra motståndskraftiga mot stötar och slag. Kärnan av en Padel racket är oftast gjord av mjukt material (skum) eller hårda material (EVA). Fördelarna kan man diskutera. Det är ett personligt val hur man vill kontrollera slagen.

SLUTSATSER
  • Nybörjare: Använd en lätt till medeltung racket, helst rundt, 36mm tjock
  • Medelhög nivå spelare: Använd ett medium racketvikt. Använd en rund eller tårformat racket, 36mm eller 38mm.
  • Avancerade spelare: Använda diamant- eller tårformat racket, tyngre racket, 38mm tjock.
  • Kvinnor: Lättare racketar är bäst för kvinnor. De flesta märken har racketar special konstruerade för kvinnor.
  • Barn: Använd en mycket lättare, tunnare och mindre racket. De flesta märken har racketar special konstruerade för barn.